Sú prirodzené a fungujú!

 m

Ak má mať inovácia šancu na úspech, tak musí byť postavená na pevnom základe. Je súborom nových poznatkov, skúseností a zážitkov, ktorými prispieva k premene spoločnosti pre zvládnutie výziev súčasnosti. Inovácia Learn & Lead po slovensky znamená Uč sa a veď! a je akronymom, ktorý prepája jej 9 princípov.

"Možno ste sa už stretli s pojmom „9 princípov moderného človeka Learn & Lead (Uč sa a veď!). Napísala som ich v roku 2019 na podnet redaktorky, ktorá sa rozhodla napísať článok o tom, čo je vlastne Learn & Lead (Uč sa a veď!). Chcela svojim čitateľom lepšie priblížiť odkaz, ktorý sa v nich ukrýva, a tak pátrala po určitých zásadách či princípoch", hovorí Jana Chynoradská.

Svetlo sveta uzreli tieto princípy v lete 2019 takto:

Urob to, čo cítiš a vnímaš, že je správne. BUĎ ODVÁŽNY/-A.

Čím skôr sa do toho pustíš, tým máš väčšiu šancu uspieť. BUĎ AKČNÝ/-Á.

Sám síce dokážeš veľa, spoluprácou však oveľa viac. BUĎ TÍMOVÝ/-Á.

A pamätaj, že treba dôverovať svojej intuícii. BUĎ INTUITÍVNY/-A.

Ak narazíš na prekážky, spomaľ a počúvaj. BUĎ OTVORENÝ/-Á.

Vytrvaj vo chvíľach, v ktorých by to iní už vzdali. BUĎ VYTRVALÝ/-Á.

Ešte sa možno máš čo učiť a potrebuješ čas. BUĎ TRPEZLIVÝ/-Á.

Ďakuj za každé nové ráno, ktoré ti prináša šancu byť a tvoriť. BUĎ VĎAČNÝ/-Á.

! a pamätaj, že je to TVOJ ŽIVOT. VER SI a KONAJ!

Začala ich prirodzene šíriť medzi svojich najbližších a pridala som sa k nej i ja. Doplnila som „niť príbehu“, vety, ktoré prepájajú princípy navzájom. Finálnu slovenskú verziu sme dotvorili s Gabrielou Lojovou a anglický preklad spolu s Vicki Plant. Ich skutočná sila sa ale ukázala až v spolupráci s Ivanou Turekovou, ktorá nám pomohla nakresliť Janine vizualizácie súvisiace s princípmi. Jej umelecká duša a dar maľovať dodávajú princípom ich súčasný náboj.

Dnes vám ich ponúkame vo forme plagátov alebo kartičiek.

1.       Plagáty 9 princípov moderného človeka Learn& Lead

10 ks plagátov v jednej sade a jednej jazykovej verzii. Znázornený je každý princíp na samostatnom plagáte a jeden plagát obsahuje všetkých 9 princípov spolu. Vybrať si môžete ich slovenskú alebo anglickú verziu. Navyše, môžete si zvoliť veľkosť plagátov, a to buď A1, A2, A3 alebo A4. Do konca júna (30.6.2024) od nás môžete získať jednu sadu v jednej veľkosti zdarma. Cena jednej sady plagátov v jednej veľkosti je 10 Euro.

2.       Kartičky 9 princípov moderného človeka Learn& Lead

Možno zvažujete využívať 9 princípov moderného človeka Learn & Lead aj pre účely vášho vyučovania. V tom prípade vám odporúčame sadu kartičiek, ktoré sú vám k dispozícii vo formáte A6. Na jednej strane je obrázok princípu a na druhej strane je text princípu. Tento formát umožňuje napojiť sa na obrázok pred samotným textom a prináša množstvo podnetných diskusií a asociácií. Kartičky sú spolu v oboch jazykových verziách – slovenskej a anglickej. Sadu 24 kartičiek si môžete objednať dnes a doručíme vám ich najneskôr do 31.augusta 2024. Cena 1 sady je 15 Euro a pri odbere viac ako 10 sád vám ponúkame množstevnú zľavu – 15%, cena sady so zľavou 12,75 Euro.

Svoju záväznú objednávku na plagáty a kartičky nám, prosím, potvrďte cez tento link: https://share.hsforms.com/1EVoiEvIDSjCYvtYhJfYGUQ5fxfa

Prajeme vám veľa radosti a úspechov s nimi!